Ultieme lijst met 10 beste tips om snel Spaans te leren (2024)

Dus je leert Spaans? Uitstekende keuze! Het is een van de nuttigste talen ter wereld. Zoals je misschien al hebt gemerkt, is het leren van Spaans (of het leren van welke taal dan ook) niet altijd een wandeling in het park...

Dus als je erover hebt nagedacht om traditionele taalcursussen te volgen of lessen te volgen,of misschien heb je een aantal apps gebruikt of heb je YouTube-video's bekeken...

Maar telkens als je zelf Spaans probeert te gebruiken, ben je in je hoofd aan het vertalen en voel je je nog steeds traag, onhandig of heb je moeite met Spaanse werkwoorden, en is het moeilijk om moedertaalsprekers te begrijpen…

Dan is het tijd om daar verandering in te brengen!

Dit artikel laat zien hoe je Spaans leert en hoe je het snel in het echte leven kunt gebruiken – bijvoorbeeld in gesprekken met moedertaalsprekers.

Zoals je in de 10 tips zult zien, is het gebaseerd op een systeem dat heel anders is dan wat de meeste leraren, apps en schoolboeken je vertellen te doen…. Maar het is ook veel leuker en veel minder overweldigend 😉 Laten we eens kijken!

Tip 1: Spaanse woordenschat leren, zodat je deze direct in zinnen kunt gebruiken (zonder je zorgen te hoeven maken over grammatica)!

De grootste fout die studenten Spaans (en andere talen) maken bij het leren van de Spaanse woordenschat is dat ze te veel tijd besteden aan het onthoudengeïsoleerde woorden en woordenlijstenen dan proberen hun eigen zinnen te construeren die als Spaans klinken.

Een veel snellere manier om vloeiend Spaans te leren is doorluisterenvoor moedertaalsprekers van het Spaansen het leren gebruiken van dezelfde zinnen en uitdrukkingen die moedertaalsprekers al gebruiken.

Luister: hoewel het waar is dat je woorden moet kennen, als je wilt beginnenjezelf uitspreken, alleen het kennen van woorden (en grammaticaregels) zal je niet veel helpen.

Ultimate List Of 10 Best Tips For Learning Spanish Fast (1)

Want hoeveel grammaticaoefeningen je ook doet, in de hitte van het moment, tijdens een gesprek, vergeet je nog steeds de vervoeging, de woordvolgorde en misschien zelfs de juiste woorden.

Waarom?

Nou ja, omdataan het lerenSpaans betekent niet dat je dat moet doenopnieuw uitvindenSpaans. Dat is gewoon niet hoe taal werkt.

Zie je, de reden waarom je een taal (zoals je moedertaal) vloeiend spreekt, is dat er in je hersenen woordpatronen ingebakken zijn: woordcombinaties die je zo vaak samen gebruikt (en die je zo vaak van andere moedertaalsprekers hebt gehoord). ) dat ze gewoon van de tong rollen.

Een paar voorbeelden:

  • Gefeliciteerd
  • Trouwens
  • de bus pakken

Of in het Spaans:

  • ik hou van
  • Goedemorgen
  • mijn naam is
  • doei
  • Hoe is het?
  • alles goed

In het Spaans volgen, net als in het Engels en alle andere talen, deze woordcombinaties (linguïsten noemen ze chunks) niet altijd de traditionele grammaticaregels. Maar moedertaalsprekers weten precies wat ze bedoelen, en ze klinken ongelooflijk natuurlijk voor hen!

Wat betekent dat voor jou als Spaanse leerling?

Nou, als je vloeiend Spaans wilt spreken, moet je deze woordcombinaties (die we ‘chunks’ noemen) in je hoofd krijgen. Dat is het soort woordenschat dat ervoor zorgt dat vloeiende, natuurlijk klinkende zinnen over je tong rollen.

En waar vind je deze brokken?

Makkelijk: gesprekken tussen moedertaalsprekers!

Luister maar eens naar moedertaalsprekers van het Spaans. Lees wat ze schrijven. Luister naar wat ze zeggen en hoe ze het zeggen.

Al snel zul je denken: “Ah, dus ZO zegt een moedertaalspreker het Spaans!”, omdat je de patronen keer op keer zult horen.

En zodra je denatuurlijke maniervan het gebruik van woordenschat in zinnen... je kunt het uit je hoofd leren en het zelf gaan zeggen 😉 Vaarwel onhandigSpaanse zinnen, rechtstreeks vertaald vanuit je moedertaal!

Tip 2: Spaans woord geslacht leren met beeldtrucs

Leren door moedertaalsprekers te observeren is allemaal goed, maar het lost het probleem van het woordgeslacht niet echt op bij het leren van Spaans! Ja, ik weet dat het raar is om een ​​geslacht aan een stoel of een voetbal toe te kennen, maar goed, dat is precies hoe het werkt, dus laten we eens kijken naar enkele manieren om ze gemakkelijk te onthouden!

Allereerst een vuistregel die uw leven een stuk eenvoudiger zal maken:

Basisregels voor het Spaanse woord geslacht:

  • Bijna alle Spaanse woorden die eindigen op ‘o’ zijn mannelijk.
  • Bijna alle Spaanse woorden die eindigen op ‘a’ zijn vrouwelijk.

Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar meestal kun je ervan uitgaan dat deze regel van toepassing is.

Voor alle andere woorden (bijvoorbeeld de woorden die niet eindigen op -o of -a), kunt u enkele handige geheugentips en -trucs proberen te gebruiken.

Een van de beste trucs om het woord geslacht te onthouden is dooreen bepaalde actie koppelenvoor alle mannelijke woorden en een andere voor vrouwelijke woorden.

Voor mij is elk Spaans vrouwelijk woord dat bijvoorbeeld"goed bezig."Als ik bijvoorbeeld het woord huis in het Spaans moet onthouden (thuis, wat vrouwelijk is), visualiseer ik dat mijn eigen huis in vuur en vlam staat.

Wanneer ik nu aan een huis denk, zie ik het vuur en weet ik: “huis' is vrouwelijk!

Ultimate List Of 10 Best Tips For Learning Spanish Fast (2)

Hoe vreemder, hoe beter.

Nog een voorbeeld: sneeuw (Sneeuw) is ook vrouwelijk, dus ik visualiseer een besneeuwd landschap dat in brand staat! Het is zo raar, het beeld blijft hangen en ik vergeet nooit het geslacht van een van deze woorden.

Probeer ook iets te vinden voor mannelijke woorden.

Om bijvoorbeeld te onthouden dat het woordgras(gazon) is mannelijk, je zou je een gazon kunnen voorstellenbedekt met ijs. En je kunt hetzelfde doen met alle andere mannelijke zelfstandige naamwoorden.

Ultimate List Of 10 Best Tips For Learning Spanish Fast (3)

Als je met flashcards leert, kun je het ook proberenkleur coderingde lettertypen die u op uw flashcards gebruikt (of de objecten die u zich in uw hoofd voorstelt). Kies een kleur voor vrouwelijke en mannelijke zelfstandige naamwoorden en gebruik deze kleuren op uw flitskaarten.

Bovendien kun je je voorstellen dat vrouwelijke woorden bestaanuitgesprokenin je hoofd door vrouwelijke sprekers en mannelijke woorden door mannelijke sprekers.

Zoals u kunt zien: door gebruik te maken van geheugensteuntjes (een mooi woord voor geheugentechnieken), kunt u het leren van Spaans een stuk eenvoudiger maken!

Tip 3: Leer vloeiend Spaans spreken met de truc van een conferentietolk

Een van de beste oefeningen die je kunt doen om je Spaanse uitspraak te verbeteren en vloeiender te spreken heetschaduwen.

Het basisidee: je luistert naar een opname van een Spaanstalige moedertaalspreker en herhaalt met een kleine vertraging (1-2 seconden) wat die persoon zegt.

Dit zal niet alleen je helpenuitspraak, het zal je ook helpen bij het internaliserenhet Spaanse ritme en de cadans.

Ultimate List Of 10 Best Tips For Learning Spanish Fast (4)

Hier is een kortestap-voor-stap handleidingtot schaduwen (ik zou een video maken waarin ik dit demonstreer, maar het zou volkomen verwarrend voor je zijn, omdat je de originele audio en de audio van mij tegelijkertijd zou horen spreken! Als ik een manier vind om een ​​duidelijke demovideo te maken, Ik zal er een maken 🙂)

  1. Zoek een toespraak, podcast of ander audiomateriaal in het Spaans (bijvoorbeeld op YouTube). Doe het rustig aan als je nog niet zo bekwaam bent. Je kunt de audio/video ook een beetje vertragen met een app zoalsDurf.
  2. Gebruikhoofdtelefoon, Maarslechts in één oor– je wilt jezelf horen praten.
  3. Speel het geluid af enherhaal wat er gezegd wordt. Als je je uitsluitend op de uitspraak wilt concentreren, herhaal dan wat de spreker zegt zo snel mogelijk, met minimale vertraging. Als je ook je geheugen wilt trainen, kun je de vertraging tussen wat je zegt en wat de spreker zegt vergroten tot een paar seconden.
  4. Dat is het!Je luistert en spreekt tegelijkertijd.Bewonder nu de capaciteiten van uw hersenen en ervaar de verbetering in uw geheugen en uitspraak.
  5. Beginnen metlangzame gesprekken of toespraken(zoek bijvoorbeeld podcasts voor het leren van talen of YouTube-video's) en werk langzaam toe naar materiaal dat op normale snelheid wordt afgespeeld.
  6. Verbaas dan moedertaalsprekers met jouwonberispelijk accent en begrip.

Nog een laatste advies. Maak de oefening af metalleen geluid,zonder tegelijkertijd een transcript te lezen. Het gebruik van een transcriptie kan verleidelijk zijn, maar je wilt je eigenlijk alleen op het geheugen en de geluiden concentreren.

Tijdens het schaduwen hoef je niet alles te begrijpen wat je zegt. In feite zul je dat waarschijnlijk niet doen. Maar dit doet er niet toe. Het gaat erom dat je de spieren in je mond en tong laat wennen aan het produceren van bepaalde geluiden, en dat je het ritme en de intonatie van een moedertaalspreker absorbeert.

Als bijkomend voordeel zal schaduwen ook uw luistervaardigheid verbeteren. Zelfs als u nog niets begrijpt, ontwikkelt u nog steeds een beter oor voor uw doeltaal.

Als je dus een nieuwe woordenschat leert, heb je die al eerder gehoord en zal deze veel gemakkelijker te herkennen zijn.

Tip 4: Spaanse werkwoorden leren

Net als de andere Romaanse talen (Frans, Italiaans, Portugees) zijn werkwoorden in het Spaans behoorlijk moeilijk. In het Spaans zijn er drie soortenregelmatige werkwoorden(dus met een reguliere vervoeging). De meerderheid van de Spaanse werkwoorden valt in een van deze categorieën:

  • -AR-werkwoorden (bijv.gesprek)
  • -ER-werkwoorden (zoalskomst)
  • -IR-werkwoorden (zoalslive)

Naast deze reguliere werkwoorden zijn er ook een hele reeksonregelmatige werkwoorden, die hun eigen vervoeging hebben. Helaas behoren veel onregelmatige werkwoorden ook tot de meest gebruikte werkwoorden in het Spaans. Een paar voorbeelden:

  • ZijnEnzijn(ze betekenen allebei “zijn”)
  • Haber(hebben)
  • Hebben(hebben) enneerzetten(om te zetten)
  • Voelen(voelen) nlvolgen(volgen)
  • Doen(te doen) eninspraak(zeggen)

Het geven van een volledige uitleg zou dit artikel veel te lang maken, dus als je meer informatie en vervoegingstabellen wilt, raad ik je aan om eens te kijkendeze gids.

Het standaarddenken hierover is vrij eenvoudig: leer de betekenis van de werkwoorden, leer de tijden en leer de vervoegingen. Geen geheimen daar.

Maar wat volgens mij veel nuttiger voor je zal zijn, iseen systeemom werkwoordvervoegingen te leren, zodat u ze kunt gebruikenterwijl spreken, in gesprekken, niet alleen tijdens toetsen! En daar gaat de volgende tip over…

Tip 5: Spaanse werkwoordvervoegingen leren in context met flashcards

Net als bij het leren van woordenschat, leren de meeste studenten Spaanse werkwoordvervoegingen doorvolledige vervoegingstabellen proppen.

Zoiets als:
“Ik ben – jij bent – ​​het is – wij zijn – jij bent – ​​bent.”
Of
“(Ik) houd van (jij) houdt van (hij) houdt van (wij) houdt van (jij) houdt van (zij) houdt van”

Nu zijn werkwoordvervoegingen een uitstekend referentiemiddel dat je onvermijdelijk nodig zult hebben tijdens het leren van Spaans. (Een goede bron ishttp://www.verbix.com)

Maar het probleem met vervoegingstabellen is – nogmaals – dat zelfs als u uw vervoegingstabellen door en door kent, u waarschijnlijk nog steeds traag zult zijn in het bedenken van de juiste vervoeging in een gesprek! Voeg daar alle verschillende tijden aan toe, en de hele vervoegingstabel wordt een grote puinhoop in je hoofd…

  • Daarom leer ik graag vervoegingen:
    • Een voor een(dus eerste, tweede en derde persoon apart, niet als tabel of lijst
    • Alspatronen(stukjes, zoals we ze eerder noemden), zodat ze van de tong rollen;
    • Binnen een zin(dit biedt extra context, maakt het veel makkelijker om te onthouden en herinnert je eraan dat je een taal aan het leren bent, en niet een of andere abstracte werkwoordentabel)

Een gemakkelijke manier om dat snel te doen is door te creëreneen flitskaartmet het werkwoord dat je probeert te leren blanco gemaakt.

Hier ziet u hoe dit zou werken:

Stap 1:Zoek een zin waarin een specifieke werkwoordsuitgang wordt gebruikt.

Ik ben 40 jaar oud en ik ben muzikant.

Stap 2: Zet de volledige zin op een flashcard en verwijder het werkwoord.

Ik ben __________ 40 jaar oud en ik ben muzikant.

Stap 3: Voeg een vertaling van het weggelaten werkwoord toe aan de flashcard, zodat je weet wat je moet invullen.

Jo ___________(ben/heb)40 jaar oud, en ik ben muzikant.

Stap 4: Voeg de grammaticale uitleg toe aan de antwoordzijde (optioneel).

Werkwoord:hebben, eerste persoon:teng-o

Ultimate List Of 10 Best Tips For Learning Spanish Fast (5)

Jij kunt makenfysieke flashcardsop deze manier, of u kunt een van de vele flashcard-apps voor uw computer, tablet of smartphone gebruiken. Ik kan beide aanbevelenAnkiEnHersenlandschap.

Tip 6: Weet altijd wanneer je de Spaanse aanvoegende wijs moet gebruiken

Opmerking: als u een absolute beginner bent, hoeft u zich nog geen zorgen te maken over deze tip en kunt u veilig doorgaan naar tip 7.

In het Spaans zijn er niet alleen werkwoordstijden, maar ook stemmingen. Daar is deindicatieve stemming(degene die u het grootste deel van de tijd zult gebruiken), deaanvoegende wijs, en degebiedende wijs(om bevelen, bevelen te geven). Ze worden allemaal in verschillende situaties gebruikt en de regels zijn behoorlijk ingewikkeld; vooral de aanvoegende wijs levert altijd problemen op voor Spaanse leerlingen.

In grote lijnen wordt de aanvoegende wijs gebruikt om te praten over verlangens, twijfels, wensen en mogelijkheden. Als je meer wilt weten over de regels, raad ik je aan om dit te lezendit uitstekende artikel.

Ultimate List Of 10 Best Tips For Learning Spanish Fast (6)

De reden waarom ik je in dit artikel niet meer informatie geef over de regels is de volgende:

Hoeveel grammaticaoefeningen je ook doet, je hebt nooit genoeg tijd om na te denken over de conjunctiefregels in gesprekken!

De truc om gemakkelijk te onthouden wanneer je de aanvoegende wijs moet gebruiken, is door de Spaanse aanvoegende wijs in zijn context te leren gebruiken.

Op die manier, in plaats van de vervoegingstabel of alle abstracte regels uit je hoofd te leren, kun je“Onthoud het patroon”.

De reden daarachter is dat je tijdens het spreken niet aan de regel wilt denken; je wilt ‘WETEN’ dat de aanvoegende wijs wordt gebruikt na bijvoorbeeld"Ik denk dat" of"Ik wil",dus je doet het correctautomatisch en onbewust.

Een goede manier om deze patronen te integreren is doorcreëreneen paar flashcards waarbij de aanvoegende wijs is weggelaten. In tip 5 deden we dit ook voor het onthouden van standaardwerkwoordvervoegingen.

Voor de zin 'Ik wil dat je weet dat ik gelukkig ben' bijvoorbeeld:

VOORKANT:“Ik wil dat je _______ (je weet wel) dat ik gelukkig ben.”
RUG:“Ik wil dat je WEET dat ik gelukkig ben.”
ik wil+ onderw.

Ultimate List Of 10 Best Tips For Learning Spanish Fast (7)

Als je maar een paar flashcards maakt met zinnen als deze, wanneer je maar zegt"Ik wil"je zult meteen aan de aanvoegende wijs denken.

Natuurlijk moet je nog steeds weten hoe je werkwoorden in de aanvoegende wijs moet vervoegen. Ga daarvoor terug naar tip 5 🙂

Tip 7: Zelf Spaans leren is effectiever dan lessen volgen

Hier is iets om over na te denken:

Een taal kan niet worden onderwezen, zij kan alleen worden geleerd.

Moeiteloze gesprekken
Tweeten

Een leraar kan grammaticaregels aan je uitleggen, maar uiteindelijkje eigen breinmoet de woordenschat, de structuren en alle kleine eigenaardigheden van de taal absorberen. En om dat te laten gebeuren, moet je VEEL meer met de taal bezig zijn dan slechts één of twee uur per week in een klaslokaal.

De beste manier die ik heb gevonden om zelf Spaans te leren, is met een cursus die je veel biedtdialogenZo kun je moedertaalsprekers van het Spaans observeren, zien hoe ze spreken en jezelf vertrouwd maken met de structuur van de taalin context; en dan grammaticale uitleg krijgen op basis van de constructies die in de dialogen naar voren komen.

Ultimate List Of 10 Best Tips For Learning Spanish Fast (8)

Op die manier stel je jezelf bloot aan echt, conversatie Spaans, niet alleen woorden en grammaticaregels, maar krijg je toch de structurele uitleg die je nodig hebt.

Als je dat combineert met heel veelblootstelling aan Spaans (podcasts, boeken, video's, radio, muziek: alles wat je leuk vindt) en watspraakoefening,en je zult zien dat je Spaans met grote sprongen verbetert; veel meer dan wanneer je een paar uur per week naar een leraar zou luisteren.

Intip 10, krijg je een lijst met hulpmiddelen om Spaans te leren.

Tip 8: Spaans leren in het buitenland: ga voor volledige onderdompeling… maar niet te vroeg!

Spaans leren in het buitenland is een uitstekend idee, maar als je een complete beginner bent, zul je waarschijnlijk niet het maximale uit je ervaring halen.

Zie je, als je nog geen Spaans kent, zal het gaan naar een Spaanssprekend land je waarschijnlijk gewoon overweldigen en kom je niet verder dan een paar basiszinnen. Je zult niet veel kunnen zeggen, wat frustrerend is, dus vaker wel dan niet zul je terugvallen op een taal als Engels om de communicatie mogelijk te maken.

Een betere strategie is omLeer eerst een paar maanden Spaans(bij voorkeur door naar heel veel dialogen te luisteren en veel te lezen, zodat u aan de taal gewend raakt en nuttige zinnen kunt identificeren).

Wanneer u vervolgens naar dat Spaanssprekende land gaat, kunt u verder gaan dan de basisformaliteiten en een fatsoenlijk gesprek voeren. Op dat moment heb je voldoende (passieve) Spaanse kennis in je hoofd die je kunt omzetten in solide spreekvaardigheid!

Ultimate List Of 10 Best Tips For Learning Spanish Fast (9)

Tip 9: Behaal geweldige resultaten en wees consistent door in cycli van drie maanden te werken

Ja ja, je weet dat je consistent moet zijn bij het leren van een taal. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, toch? We beginnen allemaal met goede bedoelingen, maar dan komt het leven in de weg en kunnen alle motiverende video's of Instagram-citaten je niet helpen op het goede spoor te blijven.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Prestige Defined (@prestigedefined)op

Genoeg met de inspirerende berichten — laten we wat echt Spaans leren!

Ik heb jarenlang onderzocht hoe je ervoor kunt zorgen dat taalleerders consistent blijven. Het belangrijkste dat ik heb geleerd, is datleren in cycli van 3 maandenis de beste manier omgrote vooruitgang boekenEninstalleer solide taalleergewoonten.

Korter dan drie maanden is te kort om veel vooruitgang te zien; langer dan dat is te lang voor je geest om zich op te concentreren.

Ik heb dit van geleerdTod Herman, een toonaangevende prestatiecoach die heeft gewerkt met miljardairs en Olympische atleten. Cycli van drie maanden werden de basis van de taalcursussen die we hier bij Effortless Conversations (genaamd12-in-12-uitdaging: 12 weken, 12 onderwerpen, 12 lessen). Ze zijn een van de belangrijkste redenen waarom onze studenten zulke grote vooruitgang boeken.

Ultimate List Of 10 Best Tips For Learning Spanish Fast (10)

Dus hoe zou u uw eigen Spaanse studieplan voor 3 maanden opstellen?

  1. Neem voordat u begint even de tijd om na te denken over de redenen waarom u Spaans studeert. Wat probeer je te bereiken? In welke situaties zie je jezelf Spaans gebruiken? Wat heb je tot nu toe geprobeerd? Wat werkte wel/niet voor jou?
  2. Kies 1-2 kernstudiemiddelen die u gedurende de drie maanden consequent gaat gebruiken. Dit kan een boek zijn, eenonline cursus Spaans, zelfs een offline cursus. Het moet iets zijn dat je voldoende nieuwe input geeft om je 3 maanden mee bezig te houden. Dit is het echte studiegedeelte van je routine.
  3. Kies een paar leuke exposure-bronnen: muziek, tv-series, boeken, podcasts waar je van geniet, maar die je niet noodzakelijkerwijs voor je studie zult gebruiken. Deze hulpmiddelen zijn bedoeld om op een ongedwongen manier onderdeel te worden van je dagelijkse leven, om je onder te dompelen in de Spaanse cultuur.
  4. Plan studiesessies 3-7 keer per week. Ze kunnen (en zouden zelfs moeten) zo kort zijn als 15-30 minuten. Tijdens die sessies ga je zitten en gebruik je je cursus Spaans om te studeren. Tip: het is veel beter om elke dag 20 minuten te studeren dan elke zondag 3 uur! Je brein heeft herhaling nodig.
  5. Gebruik uw blootstellingsmiddelen elke dag van de week. Ze moeten leuk zijn, dus dit moet niet te moeilijk zijn!
  6. Houd uzelf verantwoordelijk met een logboek. Neem aan het einde van elke dag even de tijd om op te schrijven of je een studiesessie hebt gedaan en of je belichtingsmateriaal hebt gebruikt.
  7. Houd het 12 weken vol!

Bij onze taalcursussen hanteren wij een uitgebreider 12-wekenplan. Als u meer wilt weten: het hele proces wordt uiteengezet in deBoek voor moeiteloze gesprekken.

Tip 10: Gratis en betaalde hulpmiddelen om Spaans te leren

Als klap op de vuurpijl dacht ik dat ik je wat hulpmiddelen zou geven om snel Spaans te leren. Allereerst, als je geïnteresseerd bent om meer te leren over de strategieën om Spaans te leren, zoals beschreven in dit artikel, raad ik je aan om eens te kijkenhet boek dat ik over dit onderwerp schreef. Het is een introductie tot deMoeiteloze gespreksmethodedie wij gebruiken in al onze taalcursussen.

Lees meer over het Boek voor Moeiteloze Gesprekken

DeMoeiteloze gespreksmethodeomvat alle strategieën waarover je in dit artikel hebt geleerd (luisteren, lezen, stukjes observeren, technieken uit het hoofd leren, een solide leerroutine creëren) en het werkt heel goed, zoals de duizenden studenten die onze cursussen hebben gevolgd kunnen beamen.

Ultimate List Of 10 Best Tips For Learning Spanish Fast (11)

Lees meer over het Boek voor Moeiteloze Gesprekken

Het boek geeft je een duidelijke strategie en planningstool voor het leren van Spaans. Je zult natuurlijk nog steeds echte Spaanse bronnen moeten gebruiken. Ik raad u aan zoveel mogelijk gespreksmateriaal te gebruiken. Dus dialogen, toespraken, podcasts. Alles waar je daadwerkelijk moedertaalsprekers Spaans hoort spreken.

Hier zijn enkele gratis hulpmiddelen om Spaans te leren:

Hier zijn enkele betaalde bronnen voor het leren van Spaans:

  • Glossika(veel zinnen met nuttige woordenschat en grammaticapatronen)
  • 12-in-12 Challenge Spaans: onze eigen taalcursus Spaans van 12 weken. De inschrijving opent zo nu en dan; als je meer informatie wilt, raad ik je aanLees het boekeerst zodat u nog beter begrijpt hoe u moeiteloze gesprekken in het Spaans (en welke andere taal dan ook) kunt voeren.
  • Korte verhalen voor Spaans

10 Bewezen tips om snel Spaans te leren: inzichten van een meertalige expert

Daar ga je:10 tips die u zullen helpen snel Spaans te leren. Sommige van deze tips lagen voor de hand, bij andere was je misschien anders gaan nadenken over het leren van Spaans en het leren van talen in het algemeen.

Maar ik kan je vertellen: al deze tips zijn gebaseerd op het zelf leren van vijf talen en het helpen van duizenden taalstudenten om talen te leren met de Effortless Conversations-methode.

Als je deze tips nuttig vond, deel het artikel dan gerust met je vrienden op sociale media of e-mail. Klik op de knop hieronder voor meer informatie over het Efforless Conversations-boek!

En als je vragen of opmerkingen hebt, laat ze dan hieronder achter! Ik kijk ernaar uit om te horen over je ervaringen, grote overwinningen en grote problemen tijdens het leren van Spaans 🙂

– Lucas

Lees meer over het Boek voor Moeiteloze Gesprekken

Ultieme lijst met 10 beste tips om snel Spaans te leren (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kieth Sipes

Last Updated:

Views: 6261

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kieth Sipes

Birthday: 2001-04-14

Address: Suite 492 62479 Champlin Loop, South Catrice, MS 57271

Phone: +9663362133320

Job: District Sales Analyst

Hobby: Digital arts, Dance, Ghost hunting, Worldbuilding, Kayaking, Table tennis, 3D printing

Introduction: My name is Kieth Sipes, I am a zany, rich, courageous, powerful, faithful, jolly, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.